Sunday, March 3, 2013

GoJuice (Maqui & Acai Berry)
Penawar Bagi Segala Penyakit
Apakah Punca Terjadinya Penyakit Moden???

Dr. Lester Packer


Apa Kata Pakar?

"Saintis kini percaya radikal bebas adalah faktor yang utama terjadinya hampir ke semua jenis penyakit. Dari penyakit hati, artritis, kanser dan sebagainya. Radikal bebas juga adalah punca penuaan"

Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron. Ia menyebabkan molekul tersebut menjadi tidak stabil dan sentiasa berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel-sel lain. Radikal bebas terhasil dari metabolisme tubuh serta daripada beberapa faktor luaran seperti asap rokok,hasil sinaran ultra ungu, zat kimia dalam makanan dan bahan bahan pencemaran yang lain
 Tahukah anda bahawa setiap hari kita terdedah kepada Radikal Bebas yang kebiasaannya berpunca daripada :
  • pembakaran sampah dan pencemaran alam sekitar
  • radiasi alat elektronik
  • bahan makanan yang diawet
  • baja kimia dan racun sayur-sayuran
  • suntikan horman haiwan dan pelbagai punca lagi
Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronik, iaitu memerlukan jangka masa waktu bertahun-tahun  untuk penyakit tersebut muncul dan jadi nyata. Contoh penyakit yang sering dihubungkait dengan radikal bebas adalah serangan jantung dan barah. Untuk mencegah atau mengurangi risiko penyakit kronik disebabkan oleh radikal bebas tubuh kita memerlukan 'antioksidan'.

Sebenarnya, tubuh manusia dapat meneutralkan radikal bebas ini, tetapi apabila jumlahnya terlalu berlebihan, makan kemampuan tubuh manusia untuk meneutralkannya akan semakin merosot.

Sebagai contoh penyumbang Radikal Bebas ini adalah rokok. Merokok adalah perbuatan yang sengaja memasukkan pelbagai racun bahan kimia yang bersifat radikal bebas ke dalam tubuh. Tubuh manusia di bentuk untuk menerima pengambilan yang bersifat semulajadi, sehingga apabila menerima kemasukan seperti asap rokok, tindakbalas badan kita akan berusaha untuk mengeluarkan pelbagai racun kimia ini dari tubuh melalui proses metabolise, tetapi proses metabolisme ini pun juga sebenarnya menghasilkan radikal bebas. Pada asasnya, semua orang sedia maklum bahawa kegiatan merokok sama sekali tidak berguna untuk tubuh manusia.


Syarikat Global Wave Gold Corporation adalah sebuah syarikat broker yang berdaftar dengan MetaQuotes Software Corp. yang membekalkan platform urusniaga matawang asing Metatrader 4 (MT4) dan Metatrader 5 (MT5). Kesahihannya boleh anda dapati dengan menghubungi MetaQuotes Software Corp.

MetaQuotes Software Corp.


Global Wave Gold Corporation diperbadankan dalam tahun 2012, sebagai syarikat sendirian berhad. Klik imej dibawah untuk mendapatkan maklumat lanjutGlobal Wave Gold Corporation didaftarkan Dun & Bradstreet Credibility Corp. sebagai sebuah firma Pelaburan dan Brokerage Am. Klik imej dibawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.


  • .

No comments:

Post a Comment